Etusivu Uutuudet Tarjoukset Uutiset Yhteydenotto Oma asiakastili Jälleenmyyjät Blogi
Tuotehaku
Anna tuotehaun hakusana
 
Laajennettu haku
Tuoteryhmät
Valmistajat
Uutiset
Tietosivut
Maksutavat

Tilaa uutiskirje
Tilaa verkkokaupan uutiskirje ja pysyt aina ajan tasalla.
Blogi

Työpäivä Onnikkaalla - osa 1. maanantai

2502.2017

La 25.2.2017 Tampereella

 

Kestovaippayrittäjän työpäivästä on monella varmasti hyvin erilainen kuva, kuin mitä se todellisuudessa on. Itsekin 9 vuotta sitten, 3v10kk ja 1v 6kk ikäisten lasteni kanssa ajattelin vaippayrittäjyyden olevan pääosin vaippojen ompelua ja niiden pakkailua uusille käyttäjille. Nyt vuosien mittaan on hauska muistella ihan alkuaikoja ja syitä Onnikkaan perustamiseen, mutta palataan siihen myöhemmin. Kurkistetaan ensin mitä v. 2017 työhuoneessani tapahtuu työpäivän mittaan. Kyseiset tapahtumat ovat parin viikon takaa :)

  

Maanantai

 

Monet vihaavat maanantai-aamuja, mutten kyllä kuulu niiden joukkoon. Työhuoneeseen on kiva tulla ja yleensä odotan innolla, mitä viikko tuo tullessaan. Teen töitä kotona omassa työhuoneessani, joten olen aina myös koululaisten "käytettävissä". Välillä työt keskeytyvät läksyjen avustamiseen tai välipalan tekoon, mutta koen olevani onnekas pystyväni yhdistämään työn ja kodin tällä tavoin. Keskeytyksiin on ollut pakko tottua, tosin varmaan harvoissa työpaikoissa muutenkaan voi keskittyä tuntitolkulla samaan työtehtävään. Koululaiset siis toimivat omana taukojumppa-ohjaajana pitkin päivä, ihan tietämättään :D

  

Klo 8 aamukahvit ja eilen Postista haetun kangaspaketin avaus & lähetyslistan tarkistus. Uusien kankaiden saapuminen on aina jotenkin jännittävää, tosin tällä kertaa mukana oli vain muutama uusi kuosi kestositeisiin ja pääosin vähän tylsiä, jo ennestään tuttuja kankaita. Kyllä. Myönnetään – nautin uusista kuoseista vielä vuosienkin jälkeen ihan täysillä!

 

Klo 8.30 Reilu viikko aiemmin tein tilauksen USA:han PUL-kankaista, kun edellinen erä alkoi käydä vähiin. Ja tosiaan uusien kuosien ostaminen saa perhoset lepattamaan vatsassani. Nyt paketista saapui tulliselvitysilmoitus merkiksi paketin saapumisesta Suomeen. Useamman sivun pituisen tulliselvityksen tekemiseen hurahtaa helposti aikaa (ja hermoja), vaikka tässä alkaa olla jo rutiinia. Paketin mukana saapui tällä kertaa uutta materiaalia, joten sille piti etsiä oikea 6-8 numeroinen tavarakoodi. Kun ilmoitus on tehty ja arvonlisäverot ja tullit maksettu, jäämme odottamaan uusien kankaiden saapumista tullipostista.

 

Klo 10 Maksuliikenteen hoitoa eli saapuneiden laskujen ja ennakkolaskujen kirjaamista verkkokauppaan. Yksinyrittäjänä olen myös yritykseni talousvastaava, joten hoidan saapuneiden laskujen ja verkkokaupan tilausten ennakkolaskujen maksun tarkistamisen.

 

Klo 10.15 saapuneiden verkkokaupan tilausten käsittelyä eli tilauksen saapuessa tulostan sen ja lisään ompelujonoon. Mikäli tilauksen maksutavaksi on valittu ennakkolasku, niin se jää odottamaan maksun kirjautumista tilillemme ennen pääsyä ompelujonoon.

 

Klo 10.30 Nyt alkaa nälkä jo hieman kurnia, tähän saakka yleensä pörrään pelkän kahvin voimalla. Ja ehkä tähän mennessä on teetäkin kulunut useampi kuppi. On siis aamupalan aika ja samalla teen kuvakäsittelyä ja Facebook-kansikuvan vaihdon puhelimella. Tähän hurahtaa sen verran aikaa, että osa aamupalasta jäähtyy lautaselle. Uppoudun välillä töihini sen verran tiiviisti, että käy näin. Onneksi on mikro!

 

Klo 11.30 aamulla saapuneiden purkautuvien kankaiden reunojen huolittelu ennen pesua. Joskus olen unohtanut tehdä tämän ja pesukoneesta on tullut ulos huomattavasti lyhyemmät pätkät kangasta, kuin mitä sinne on laitettu. Virheistään oppii!

 

Klo 11.40 kankaiden kutistuspesuun 1. erä, pesukoneeseen mahtuu kerralla 6-8m kangasta. Riippuen ihan kankaan materiaalista ja painosta. Käytämme pesuaineena vain hajusteettomia, ekologisia pesuaineita, joissa on saippuaa alle 5%. Ja huuhteluaineita emme luonnollisesti myöskään käytä.

 

Klo 11.50 Kestositeiden valmistusta, vuorossa kiinteiden imujen ompelu tasosaumurilla. Teen kerralla siteitä usein isomman erän eli n. 50-100 kpl ja haluan ehdottomasti käyttää sävyihin sopivia lankoja. Meillä EI ommella kaikkea mustalla ja valkoisella. Lankojen vaihtoon menee toki hieman enemmän aikaa, mutta teen tuotteet aina sillä tavoin, kun tekisin niitä omaan käyttöön. Mielestäni kuosien sävyyn sopivat ompelu-ja saumauslangat ovat tärkeämpää kuin muutamaan ylimääräiseen langanvaihtoon kuluva aika. Langat kuitenkin ovat näkyvä osa tuotetta ja jopa vuosien ajan näkyvillä.

 

Klo 13 Pesukone piippaa ohjelman päättymisen merkiksi. Kankaiden siirto pesukoneesta kuivausrumpuun ja uuden kangaserän laittaminen pesuun.

 

Klo 13.15 kestositeiden ompelutyö jatkuu, erän lajittelu leikattavien sävyjen mukaan. Valitsen ihoa vasten tulevan kankaaseen sopivan laminoidun trikoon tai flanellin (kosteussuluttomissa siteissä). Sen jälkeen nappaan väri kerrallaan siteet leikkuuseen. Leikkuutyötä siivittää useimmiten äänikirja, joita olen kahlannut muutamassa kuukaudessa useamman kymmenen. Tällä tavoin voin tavallaan myös harrastaa samalla kuin teen rakastamaani työtä <3

 

Klo 15.30 Kylläpä aika taas lensi, on aika hakea kuopus päivähoidosta. Leikkuutyöt jäävät odottamaan tekijäänsä.

 

Klo 16.30 takaisin kotona. Vuorossa päiväkahvi ja instagramin päivitys, sähköposteihin vastailua. Jälleen kerran huomaan käyttäväni kahvi- tai ruokailuhetken samalla töitä tehden.

 

Klo 17 Pyykinpesukoneesta kuuluu taas vaativa piippaus ja edessä on kankaiden siirto kuivausrumpuun. Tämän jälkeen singahdan vielä hetkeksi työhuoneeseen jatkamaan leikkuutyötä, kunnes on aika lähteä viemään esikoinen ratsastamaan. Vaikka en itse ratsasta enää, niin tallilla ajatukset yleensä karkaavat töistä ihan jonnekin muualle. Heppojen kanssa puuhastelusta tykkään edelleen – ehkäpä vielä joskus on tilaisuus aloittaa nuoruudessa kesken jäänyt harrastus uudestaan.

 

Klo 19 Kesken ratsastustunnin huomaan vastailemani sähköposteihin istuen maneesin katsomossa viltin alla. Ei tämä ainakaan tylsää konttorirotan hommaa ole! Pääsen kotiin vasta lähempänä yhdeksää, joten vuorossa on iltapuuhat kolmen lapsen kanssa. Saa nähdä mitä huomenna tapahtuu ;D

Jaa viesti   Tanja Ojala