Etusivu Uutuudet Tarjoukset Uutiset Yhteydenotto Oma asiakastili Jälleenmyyjät Blogi
Tuotehaku
Anna tuotehaun hakusana
 
Laajennettu haku
Tuoteryhmät
Valmistajat
Uutiset
Tietosivut
Maksutavat

Tilaa uutiskirje
Tilaa verkkokaupan uutiskirje ja pysyt aina ajan tasalla.
FAQ-vinkkejä vaippaviidakossa / Onnikas

Meneekö sormi suuhun kestovaippaviidakossa? Tässä muutamia yleisimpiä kysymyksiä vaipoistamme. Mikäli et löydä täältä vastausta kysymyksiisi, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Voinko saada pakettialennuksen myös useammasta eri vaippatyypistä?

Voimme koostaa pakettihinnan erilaisille vaipoille pyydettäessä eli saat 2-10% alennusta vaippojen lukumäärästä riippuen. Voit esimerkiksi koostaa "kokeilupakkauksen" hankkimalla 1kpl sisävaipan, 1kpl yövaipan, 1kpl kuorivaipan ja 1kpl helppovaipan ja saat näistä 4% alennuksen. Valitse tällöin maksutavaksi ennakkolasku ja lisätietoihin maininta "säästöpakkaus". Korjaamme alennuksen ennakkolaskuusi ja lähetämme uuden ennakkolaskun tilauksen käsittelyn yhteydessä.

Millainen vaippatyyppi on paras vastasyntyneelle? Entä taaperolle?

Useinmiten kestovaipan rakenne muuttuu hieman lapsen iän mukaan. Aivan pienellä vauvalla (ja isommallakin) varmin vaipatusratkaisu on sisävaippa + kuorivaippa-yhdistelmä. Mutta jo liikkumaan oppineella lapsella kahden vaippakerroksen pukeminen voi olla jo hankalaa, joten tällöin yleensä siirrytään käyttämään tasku- tai helppovaippoja. 

Sivunepilliset vaipat on helppo pukea myös karkuun juoksevalle, sylissä rimpuilevalle taaperolle eikä lapsen ole kovin helppo availla neppejä. Etutarralliset vaipat (varsinkin tasku- ja sisävaipat) ovat suosituimpia NB-M-koossa ja isommilla lapsilla etu- tai sivunepilliset vaipat ovat yleensä kätevämpiä.

Kuivaksiopettelu - mitä vaippoja voidaan käyttää pottailun tukena?

Kuivaksioppimisen lähestyessä suosittelen Toivo-taskuja sivunepeillä, jotka voidaan muuntaa harkkahousuiksi pottailuvaiheessa. Kaksi kerrosta kiinteää imuosaa nappaa jo pienet pisut itseensä ja pidemmälle välille voidaan Toivoon sujauttaa tiimaimu (ToivoTiima). Isommilla pissamäärillä Toivon sisälle kannattaa laittaa oma imuläppä, taittoimu tai taiteltu harso. Sivunepillisen vaipan saa puettua tarvittaessa housuvaipan tavoin nepit kiinnitettynä, koska vaipan vyötärön etu- ja takakuminauhat joustavat mukavasti. Toisaalta pisuvahingon sattuessa sivuneppien ansiosta vaipan saa helposti vaihdettua vaatteita riisumatta ja kakkaräjähdyksen jälkeen likaista vaippaa ei tarvitse kiskoa jalkoja pitkin :)

Mitä eroa on taskuvaipalla ja Toivo-taskuvaipalla?

Toivo-taskuvaippaan ommellaan 1-2 kerrosta imukangasta sisäpinnan kankaan alle. Kiinteä imuosa on muotoiltu tarkasti vaipan mallin mukaan, joten se lisää vaipan käyttövarmuutta. Lisäksi kiinteässä imuosassa on valmiina kiinnitysnepit All-in-One-vaipan pitkää imuläppää varten, joten voit muuntaa Toivo-taskun helppovaipaksi hankkimalla imuläpän myöhemmin. Toivo-taskuvaipat ovat erityisen suosittuja päiväkotikäytössä.

Nopeimmin kuivuvia imuosia ovat mikrokuitufrotee ja tencel-joustofrotee.

Vaippojen kaava on sama sekä taskuvaipassa että Toivo-taskussa. Myös Siru-mallin sisävaipat etukiinnityksellä sekä sivunepeillä ommellaan samalla kaavalla taskuvaippojen kanssa.

Mitä valitsisin Toivo-taskun kiinteäksi imuosaksi?

Suosituimmat imuosat Toivo-taskuihin ovat:

 1. Bambuhamppufleece 1krs.
 2. Tencel-joustofrotee 1krs.
 3. Bambuhamppufleece 2krs.
 4. Mikrokuitufrotee 1krs.
 5. Mikrokuitufrotee + bambuhamppufleece

Mitä eroa erilaisilla imumateriaaleilla on?

Mikrokuitufrotee kuivuu nopeasti ja levittää kosteutta tehokkaasti. Mutta sen imukyky voi käytön myötä hieman heikentyä. Mikrokuitufrotee luovuttaa kosteuden puristuksessa helposti eli sen kanssa kannattaa käyttää ns. hitaampaa imua, kuten bambua, puuvillaa tai hamppua.

Mikrokuitufroteen ja bambuhamppufleecen yhdistelmä on erinomainen. Bambuhamppufleecen imukyky paranee pesujen myötä ja se toimii hitaampana imuna mikrokuitufroteen tukena. Vastaavasti mikrokuitufrotee levittää kosteutta tehokkaasti bambuun.

Bambuhamppufleece on kokemuksemme mukaan erinomainen imumateriaali. Kutistuspesemme sen 95 asteessa ennen ompelua ja sen kutistuminen onkin erittäin vähäistä, eikä bambuhamppufleece yleensä jäykisty pidemmälläkään aikavälillä kovaksi. Pesuveden laatu vaikuttaa paljon kankaiden pehmeyteen. Suosittelemme kuitenkin bambuhamppusten imuosien kuosittelua pesun jälkeen.

Tencel-joustofrotee ja bambujoustofrotee säilyvät pesusta toiseen notkeina, pehmeinä ja joustavina, mutta varsinkin tencel voi hieman hävitä imukyvyssä bambuhamppufleecelle. Tencel-joustofrotee kuivuu em. materiaaleista nopeiten narukuivatuksessa.

Mitä valitsisin Toivo-helppovaipan tuplapitkäksi imuläpäksi?

Tässä lista Toivo-helppovaippojen suosituimmista imuläpistä:

 1. 4krs. bambuhamppufleeceä
 2. 3krs. bambuhamppufleeceä + 1krs. mikrokuitufroteeta
 3. 4krs. bambujoustofroteeta

Valitsenko vaippaan jalanteiden kuminauhakujat vai en?

Taskuvaippoihin ja Toivo-taskuihin voidaan ommella ommella jalanteiden kuminaukujat eli tikkaus kuminauhan viereen. Tikkaus muodostaa paremman "kourun" vaipan sisälle. Toisaalta tikkaus tekee ylimääräisiä reikiä pul-kankaaseen ja se jäykistää jalantien reunan kovemmaksi. Siksi kujalliset vaipat aiheuttavat joskus ikäviä painaumia paksumpireitisille vauvoille, mutta toisaalta hoikemmilla lapsilla kuminauhakujien tikkaus toimii "vuotosuojana".

Kujattomien vaippojen sisäpinta on hieman ulkopintaa kapeampi, jotta sisäkangas pysyy nätisti vaipan sisäpuolella. Kujattomat vaipat sopivat yleensä paremmin pulleareitisille lapsille ja asettuvat pehmeämmin reiden ympärille.

Mitä eroa on vaipan sisäpinnan kankailla?

Coolmax eli onteloneulos on tällä hetkellä suosituin kestovaipan sisäpintamateriaali. Se on 100% polyesteriä ja siirtää kosteuden lapsen iholta syvemmälle vaipan imuosiin. Coolmax on erittäin ohutta, sepysyy siistinä, siihen ei tartu tarrat sekä se yleensä nyppyynny. Coolmaxia voidaan käyttää molemmin puolin eli kuviollinen ontelopuoli TAI sileä puoli ihoa vasten. Onnikkaan vaipoissa coolmax laitetaan sileä puoli peppua vasten, mutta tilauksesta se voidaan ommella myös ontelopuoli päälle. Löysät kakat irtovat helpommin sileästä puolesta käsisuihkulla wc-pönttöön eikä ihoon jää niin helposti jälkiä.  Coolmax voi tosin johtaa kosteutta myös takaisin iholle vaipan ollessa litimärkä, joten tällöin se ei ole aivan pintakuiva.

Baby-ja microfleecet ovat myös 100% polyesteriä, mutta huomattavasti paksumpaa materiaalia kuin coolmax. Fleece nyppyyntyy käytössä selvästi, mutta saattaa tuntua coolmaxia kuivemmalta litimärän vaipan päällä. Jotkin lapset eivät kuitenkaan siedä keinokuituja vaipan sisäpinnalla.

Luonnonkuituiset (bambu-ja tencel-joustofroteet) kankaat imevät nopeammin pissan itseensä ja pysäyttävät löysän maitokakan erittäin tehokkaasti. Toisaalta luonnonkuitu tuntuu selvästi märältä kastuessaan. Bambun/tencelin märkyys on silti yleensä miellyttävää eikä häiritse kaikkia lapsia. Luonnonkuituinen pinta sopii mainiosti jo isommalle taaperolle, jotta lapsi oppii tunnistamaan märän vaipan helpommin.

Mitä valitsisin sisävaipan ulkopinnalle?

Suosituimmat ja kestävimmät sisävaippojen kankaat ovat joustofrotee sekä puuvillavelour. Molemmat kestävät rankkaa kestovaippakäyttöä ja toistuvia pesuja hyvin, mutta voivat kovettua narukuivatuksessa selvästi uuteen verrattuna.

Trikoot ja bambuneulokset pysyvät pehmeämpinä narukuivatuksessa, mutta ne nyppyyntyvät ja haalistuvat joustofroteita ja velouria helpommin. Herkkäihoiselle lapselle bambuneulos on silti kokeilemisen arvoinen vaipan ulkopinnalle.

Sisävaippojen tukikankaat? Siis mitä häh?

Sisävaipoissamme käytetään tukikangaskerrosta ulkopinnan ja sisäkankaan välissä. Se auttaa pitämään vaipan siivekkeet kuosissaan eivätkä ne venähdä ikävästi. Toisaalta tukikerros tuo imukykyä myös vaipan sivuille, joka on tärkeää erityisesti kyljellään nukkuvalle lapselle.

Vakiokankaana käytämme kotimaista, valkaisematonta puuvillacollegea, joka joustaa hieman ja sopii mainiosti kaikkien kankaiden tueksi. Vaipasta ei silti tule tönkköä. Suosittelemme puuvillacollegea erityisesti trikoiden, joustofroteiden ja bambuneulosten kaveriksi.

Hamppujoustofrotee on tavallista joustofroteeta napakampaa ja erittäin imukykyistä. Se sopii mainiosti joustofroteiden ja velourin kanssa ja antaa hieman enemmän joustoa kuin puuvillacollege.

Hamppusingle on ohutta, t-paita neuloksen kaltaista napakkaa hampputrikoota. Se sopii mainiosti joustofroteen ja velourin kanssa ja vaipasta tulee tällöin ohuempi kuin puuvillacollegen kanssa.

Tencel- ja bambujoustofrotee ovat erittäin venyviä & joustavia, joten ne eivät varsinaisesti tue ulkopinnan kangasta. Sen vuoksi suosittelen näitä lähinnä velourin ja joustofroteen kanssa. Trikoo ja bambuneulos voivat venähtää liikaa, mikäli tukikerroskankaana on bambu- tai tencel-joustofroteeta.

Vaipat voidaan ommella tilauksestaa ilman tukikangasta, mikäli haluat erityisen nopeasti kuivuvan sisävaipan. Joustofrotee sekä velour sopivat tähän tarkoitukseen, mutta ohuemmat trikoot ja bambuneulokset vaativat tukineuloksen kaverikseen. Tukikangas estää vaipan siivekkeiden venymistä, joten tukikankaattomat vaipat voivat venähtää hieman käytön myötä.

Miksi fleece-pintainen vaippa falskaa?

Joskus fleecekankaat ovat ns. tukossa uutena tai ne voivat tukkeuta liian saippuapitoisen pesuaineen vuoksi. Jos vaipan sisäpinnalle kaadettu vesi ei imeydy sisemmälle imuosiin, kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 1. Hankaa sitruuna-fairyä vaipan sisäpinnalle ja venyttele kangasta samalla kevyesti
 2. Pese vaippa 95 asteessa ilman pesuaineita
 3. Vaihda pesuainetta (esim. LV Coloriin)
 4. Vältä peppurasvoja ja yli 5% saippuaa sisältäviä pesuaineita.

Joskus keinokuidut eivät ehdi siirtää suurta pissamäärään tarpeeksi nopeasti vaipan sisempiin osiin. Tämä ongelma voi koskettaa harvoin ja paljon pissaavia lapsia. Tällöin kannattaa kokeilla vaipan sisäpintaan luonnonkuitua (bambu- tai tencel-joustofroteeta), joka imee nopeasti isommankin pissalastin itseensä. Hätäapuna voit laittaa kuivaliinapinnan ja lapsen pepun väliin ohuen puuvillaimun (esim. flanelli, harsonsuikale), joka sieppaa osan pissasta heti itseensä.

Mitä eroa on Siru -ja Sulo-mallin sisävaipoilla?

Sulo-sisävaipoissa saumaus tehdään näkyviin vaipan ulkopinnalle ja jalanteihin voidaan ommella tällöin "röyhelöt". Jalkaröyhelöt toimivat erinomaisesti löysän maitokakan pysäyttäjinä ja vaippa on kokonaisuudessaan hieman leveämpi haarastaan kuin Siru-sisävaipat.

Siru-malli on hieman kapeampi haarasta ja saumaus jää piiloon vaipan sisälle.

Mitkä ovat suosituimmat yövaipan imumateriaalit?

Yleensä yövaipat tehdään perusimuilla eli etuläpässä on 2krs. bambuhamppufleeceä + pintakangas sekä tuplapitkässä imuläpässä on 3krs. bambuhamppufleeceä.

Tässä suosituimpia etuläppien materiaaleja:

 1. 2krs. bambuhamppufleeceä
 2. 2krs. bambuhamppufleeceä + 1krs. mikrokuitufroteeta
 3. 3krs. bambuhamppufleeceä
 4. 2krs. tencel-joustofroteeta
 5. 2krs. bambujoustofroteeta 
Tässä lista yövaippojen suosituimmista imuläpistä:
 1. 3krs. bambuhamppufleeceä
 2. 4krs. bambuhamppufleeceä
 3. 3krs. bambuhamppufleeceä + 1krs. mikrokuitufroteeta
 4. 4krs. bambujoustofroteeta
 5. 4krs. tencel-joustofroteeta
 6. 3krs. tencel-joustofroteeta
 7. 3krs. bambujoustofroteeta

Miksi yövaippa on niin kallis?

Yövaippaan käytetään eniten imuosia ja kankaita. Yövaippa koostuu vähintään KYMMENESTÄ erilaisesta muotoonleikatusta palasta (nämä leikkaamme käsityönä) ja eri työvaiheisiin kuuluu lisäksi neppien kiinnittäminen vaipan sisempiin osiin, jotta muoviosat eivät joudu kosketuksiin vauvan ihon kanssa.

Vaippojen materiaaleiksi on valittu parhaat mahdolliset kankaat, vaikka markkinoilla on huomattavasti edullisempia materiaalivaihtoehtoja. Pyrimme suosimaan kotimaisia kankaita ja materiaaleja - ompelulankoja myöten! Täten tuemme omalta osaltamme kotimaista tuotantoa.

Yövaipan postituskustannukset ovat vaippavalikoimamme korkeimmat ja useimmiten vaippa joudutaan postittamaan useammassa kuoressa yövaipan paksuuden vuoksi.

Tilaustyönä ommeltavat yövaipat leikkaamme, ompelemme ja nepitämme 100% käsityönä ompelimossamme ja vaipat valmistetaan yksittäiskappaleina.

Ostoskori
0 kpl
Toimitustavat
Matkahuolto Lähellä-pakettiTarvitaan paikkakunta
DB Schenker Noutopistepaketti5.90€
Nouto työtilasta Tampereelta (Kaukajärvi) arkisin klo 9-16 tai sopimuksen mukaan.0.00€
Nouto Postista5.90€
Nouto Postin pakettiautomaatistaTarvitaan paikkakunta
Toimituskulut päivittyvät automaattisesti ostoskorin sisällön mukaan. Yli 100 € tilauksesta maksamme toimituskulut.
Tarjoukset
TIIMA-lisäimu TOIVEKUOSILLA TIIMA-lisäimu TOIVEKUOSILLA
3.50€  4.00€
Kestositeiden SÄÄSTÖpkt 10 kpl MUSTA-HARMAAT Kestositeiden SÄÄSTÖpkt 10 kpl MUSTA-HARMAAT
69.00€  78.50€
Nokkela-taitto 10kpl / SÄÄSTÖPAKETTI Nokkela-taitto 10kpl / SÄÄSTÖPAKETTI
75.00€  89.00€
Uutuudet
LUONKOS Öljypuhdistuskakku - Radiant– Tyrni
LUONKOS Öljypuhdistuskakku - Radiant– Tyrni
29.50€
Eniten ostetut
Ennakkotilauksen/laskun maksaminen
0.01€
@onnikas_