Tietosuojaseloste

REKISTERISELOSTE / TIETOSUOJASELOSTE
viimeisin muutos 24.5.2018

Tämä on Onnikas Tmi:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.


Rekisterinpitäjä:
Onnikas Tmi
Keskisenkatu 6
33710 Tampere
Y-tunnus: 2182883-5

Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö:
Tanja Järvensivu
Puhelin: 040 8348 430
Sähköposti: info@onnikas.net

Rekisterin nimi:
Onnikas Tmi:n asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn ensisijainen tarkoitus on asiakassuhteen hoitaminen (tilausten käsittely, toimitus, asiakaspalvelu ja markkinointi). Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on asiakkaan suostumus. Asiakkaan ja yrityksemme välille syntyy sopimus sekä lakisääteiset velvoitteet, kun asiakas tekee verkkokauppaan tilauksen omilla henkilötiedoillaan.

Sähköisesti käsiteltävät rekisterin sisältämät tiedot ovat verkkokaupan palveluntarjoajan palvelimella suojattuna salasanoilla ja palomuureilla. Manuaalisesti ylläpidettävät  aineistot sijaitsevat yrityksen toimitiloissa. Asiakkaan tietoja sisältävät paperit (mm. vanha kirjanpitomateriaali) hävitetään asianmukaisesti.

Henkilötietojen käsittely

Asiakkaidemme henkilötietoja käsittelevät yrityksemme henkilökunnan lisäksi maksunvälittäjät (Maksuturva Oyj, Svea); kuljetuspalveluyritykset (Posti Group Oyj, Oy Matkahuolto Ab, Shipit Oy Ab), tilitoimiston henkilökunta sekä verkkokauppamme palveluntarjoaja.

Rekisterissä käsitellään seuraavia tietoja:
- etu- ja sukunimi
- yhteystiedot (postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, yritysasiakkaiden y-tunnus)
- asiakasnumero ja tilaushistoria ja verkkoyhteyden IP-osoite
- sähköisten palveluiden ja sisältöjen hyödyntämistä koskevat tiedot (mm. uutiskirjeiden tilaaminen)
- asiakkuuden hoitamiseen ja yhteydenpitoon liittyvät tiedot, esim. toimitustiedot, palautteet, reklamaatiot sekä puhelimitse, sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta sovitut tilaukseen liittyvät asiat.

Tilauksen tekeminen ei edellytä rekisteröitymistä eikä sähköpostilistalle liittymistä. Tällöin rekisteriin jää vain kyseistä tilausta koskevat tiedot. Tilaustositteet on säilytettävä kirjanpitolaissa asetettujen velvollisuuksien vuoksi. Rekisteriin erikseen asiakkaan pyynnöstä tallennettavat tiedot annetaan joko tilauksen tekemisen yhteydessä tai rekisteröitymällä verkkokaupassa https://www.onnikas.net.

​​​​​​Rekisteröitymisen yhteydessä voit tilata sähköisen uutiskirjeen.

Asiakkaat voivat omalla käyttäjätilillään käydä perumassa sähköisen uutiskirjeen sekä muuttamassa yhteystietojaan. Asiakas voi pyytää uutiskirjetilauksensa peruuttamista myös sähköpostitse.

Uutiskirjeen voi tilata halutessaan verkkokaupan etusivulta. Muita ajankohtaisia uutisia voi saada liittymällä facebook-sivustomme seuraajaksi https://www.facebook.com/onnikas/, liittymällä ylläpitämäämme facebook-ryhmään Ekolöydöt https://www.facebook.com/groups/ekoloydot/ sekä instagram-seuraajaksemme https://www.instagram.com/onnikas_

Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille:
Rekisterin tietoja ei luovuteta muille osapuolille mm. markkinointitarkoituksiin tai ostokäyttäytymisen seuraamiseen tai profilointiin. Luovutamme vain tilauksen toimittamisen kannalta välttämättömät tiedot kolmansille osapuolille eli käyttämillemme kuljetuspalveluyrityksille (Posti Group Oyj, Oy Matkahuolto Ab, Shipit Oy Ab). Luotolla maksettaessa asiakkaan tiedot välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle, mutta ne eivät tallennu Onnikas Tmi:n asiakasrekisteriin.

Jokaisella yrityksellä on omat tietosuojaselosteensa, joihin suosittelemme asiakkaidemme tutustuvan. Lisäksi asiakkaan suostumuksella voimme välittää tilauksen tiedot yhteistyökumppanillemme, jolloin asiakkaaseen ollaan yhteydessä etukäteen asiaa koskien ja sovitaan tuotteen toimitus asiakkaan tilausta nopeuttaaksemme. Pyydämme tällöin aina erikseen asiakkaan lupaa luovuttaa välttämättömät tilaustiedot.

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle.

Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Suosituimmat haut

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 2.1.2020 alkaen.

Verkkokauppa

Onnikas Tmi
Keskisenkatu 6
33710 Tampere

0408348430
info@onnikas.net
www.onnikas.net
2182883-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Voit tehdä tilauksen myös puhelimitse, sähköpostilla tai paikan päällä työtilassani Tampereella Kaukajärvellä (sovithan käynnistä etukäteen).

Maksaminen ja maksutavat

Voit maksaa tilauksesi turvallisesti verkkokaupassa verkkopankkien pankkinapeilla, MobilePaylla, Visalla ja Mastercardilla ja Collectorin laskulla (maksutapalisä +3,9 euroa/tilaus).

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

www.paytrail.com

Ennakkolasku
Jos valitset ennakkolaskun, tilausvahvistuksen yhteydessä saat automaattisesti maksutiedot ja tilauksella on 7 pv maksuaikaa. Emme lähetä erillistä laskua (ellei tuotteella ole poikkeukselliset toimituskulut, tällöin lähetämme korjatun ennakkolaskun Sinulle). Mikäli toivot pidempää maksuaikaa tilauksellesi, otathan yhteyttä meihin. Varastotuotteet pidetään varattuna 8 päivän ajan, jonka jälkeen varaus raukeaa ja tuotteet palautuvat uudelleen myyntiin. Toimitamme varastotuotteet sen jälkeen, kun maksu on kirjautunut tilillemme.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilausvahvistuksen, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä tilausvahvistus mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla. Tarkasta aina, että paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksessa olevien tuotteiden kanssa.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden seuraavilla tiedoilla:

Onnikas Tmi
Keskisenkatu 6
33710 Tampere

0408348430
info@onnikas.net
www.onnikas.net
2182883-5

Toimitustavat ja -kulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Esitämme ostoskorissa arvion tulevista toimituskuluista ensisijaisen käytössä olevan toimitustavan mukaan. Tarkat toimituskulut näet valittuasi tilaukselle haluamasi maksu- ja toimitustavat. Käytössä olevat toimitustavat riippuvat ostoskorin sisällöstä ja yhteispainosta. Voit valita kassalla käytössä olevista toimitustavoista sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon jonka yhteydessä tarkka toimituskulu on esitetty.

Käytössämme on seuraavat toimitustavat:

Kirjetoimitus (Posti) 4,5e - 11,95 euroa

Kirjetoimituksen hinta määräytyy automaattisesti tuotteiden painon perusteella. Kirjeiden toimitusaika on 4-5 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100 euron tilauksiin. Pidätämme oikeuden muuttaa yli 100 euron tilausten toimitustavan Postin paketiksi.

Posti Postipaketti 5,95 - 8,95 euroa

Voit valita sinulle sopivan noutopaikan Postin pakettiautomaattien valikoimasta tai noudon Postin palvelupisteestä. Pakettin toimitusaika 1-2 arkipäivää. Hinta määräytyy automaattisesti tuotteiden painon perusteella. Ilmainen toimitus yli 100 euron tilauksiin.

Matkahuollon Lähellä-paketti 5,95 - 8,95 euroa

Voit valita paketin toimituksen Matkahuollon palvelupisteeseen mm. pakettiautomaattiin, K-Marketiin, R-kioskiin tai Matkahuoltoon. Toimitusaika 1-3 arkipäivää. Hinta määräytyy automaattisesti tuotteiden painon perusteella. Ilmainen toimitus yli 100 euron tilauksiin.

Posti Kotipaketti 9,90 euroa

Postin kotiinkuljetus sovittuna ajankohtana. Voit seurata OmaPosti-mobiilisovelluksella tilauksesi etenemistä. Toimitusajankohta sovitaan kanssasi. Toimitus ilmastoystävällisesti Posti Green-lähetyksenä. Posti ottaa kahdesti yhteyttä vastaanottajaan toimitusajankohdan sopimiseksi. Palveluun sisältyy yksi toimitusyritys – tarvittaessa lähetykselle saa maksullisen uudelleentoimituksen. Toimitukset tehdään arkipäivisin. Suuremmissa kaupungeissa jakelu on mahdollinen klo 21 asti, muilla alueilla lähetykset toimitetaan klo 14 mennessä.

Huomioithan, että saat ilmaisen toimituksen Postin Kotipaketille yli 100 euron tilauksiin (tuotteiden yhteishinta alennusten jälkeen).

Nouto työtilastani Tampereen Kaukajärveltä 0 euroa (huom! KORONAVIRUS-EPIDEMIAN VUOKSI tilauksiin ei ole mahdollista valita tällä hetkellä noutoa)

Voit valita tilaukseesi noudon työtilastani Tampereen Kaukajärveltä, Keskisenkatu 6. Ilmoitamme Sinulle, kun tuotteet ovat valmiina noudettavissa. Ompelimossa on pieni valikoima varastovalmiita tuotteita, joten voit halutessasi tehdä lisäostoksia paikan päällä - maksu vain pankki- tai luottokortilla.

Tilausten nouto on arkisin klo 9-16 välillä tai sopimuksen mukaan myös muina aikoina.

Lisätilaus 0,00 euroa 

Voimme yhdistää uuden tilauksesi aiempaan, toimitusta odottavaan tilaukseen. Mikäli toimitustapa joudutaan vaihtamaan esim. kirjeestä paketiksi tilausten yhdistämisen vuoksi, pidätämme oikeuden veloittaa toimituskulut uuden toimitustavan mukaan. Tällaisissa tilanteissa otamme Sinuun yhteyttä viipymättä toimitustavan sopimiseksi.

Toimitusaika

Varastotuotteet pyritään toimittamaan postiin 1-3 arkipäivän kuluessa maksun kirjautumisesta. Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet verkkokaupasta, mutta jos jokin tilaamasi tuote on loppu, ilmoitamme tästä välittömästi.

Tilaustyönä tehtävien tuotteiden toimitusaika on 2-5 viikkoa ja toimitusaika vahvistetaan tilauksen jälkeen. Mikäli toimitusaika viivästyy alkuperäisestä, viivästyksestä ilmoitetaan välittömästi. Voit tiedustella tarkkaa toimitusaikaa puhelimitse 040 8348 430 tai sähköpostilla info@onnikas.net.

Tilauksen kuitti lähetetään sähköisesti heti tilauksesi jälkeen (tilausvahvistus). Mikäli tarvitset paperisen kuitin tai erillisen kuitin ostoksestasi, mainitse tästä tilauksesi yhteydessä.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Verkkokauppa tiedottaa sivuillaan poikkeavista toimitusajoista.

Palautus

Kaikista palautuksista on aina sovittava kauppiaan kanssa etukäteen. Tilaamillasi tuotteilla on lakisääteinen 14 vrk vaihto- ja palautusoikeus, reklamointiaika alkaa tuotteen noudosta/saapumisesta. Oikeus koskee käyttämättömiä ja pesemättömiä tuotteita. Tuotteen on oltava myyntikuntoinen. Tarkistathan tuotteen huolellisesti ennen käyttöönottoa. .

Mikäli haluat peruuttaa tilauksesi, ota yhteyttä 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Saat meiltä tarkemmat palautusohjeet sähköpostitse info(a) onnikas.net tai puhelimitse 040 8348 430. Tilauksen palautuksesta aiheutuneet postikulut ovat tilaajan vastuulla ellei kyseessä ole virheellinen tuote.

Palautus/vaihto-oikeus ei koske mittatilaustuotteita, joissa tuotteen ominaisuuksia kuten kokoa tai mallia on muutettu eikä kestositeitä, jotka luokitellaan hygieniatuotteiksi. Emme lunasta postiennakkona lähetettyjä asiakapalautuksia.

Lunastamaton paketti

Lähetyksen noutamatta jättäminen postista, pakettiautomaatista tai muusta toimituspaikasta ei ole riittävä tapa ilmoittaa palautuksesta, kuten ei myöskään palauttaminen ilman erillistä peruutusilmoitusta asiakaspalveluun. Jos käyttöönotettu tuote palautetaan tai jos postista/smartpostista noutamatta jätetty lähetys palautuu meille takaisin, on Onnikas-verkkokaupalla oikeus veloittaa asiakasta virheellisen palautuksen aiheuttamista ylimääräisistä posti- ja käsittelykuluista 14,95 euron maksu sekä olla palauttamatta kauppahintaa virheellisesti palautettujen tuotteiden osalta.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti Peruutusoikeus ja palautusehdot -kohdassa mainittuun osoitteeseen tai soittamalla yhteystiedoissa mainittuun puhelinnumeroon. Jos paketti on selvästi vaurioitunut kuljetuksessa, teidän täytyy tehdä välittömästi asiasta reklamaatio valitsemanne toimitustavan kuljetusyhtiölle.